Recepty

"Vincentův" pamlsek

Jedná se o můj výmysl inspirovaný mnoha recepty, kterých jsem se ale nedržela doslova. U Vincinka má obrovský úspěch :-) Snad bude chutnat i ostatním hafanům. Omlouvám se, ale nevím přesné poměry, dělám to "od oka"  :-)

Potřebujeme:

  • kuřecí játra - asi 200 g
  • ovesné vločky - asi 2-3 hrnky (250 ml) - kupuji ve zverimexu
  • 2 vajíčka
  • olej (slunečnicový, řepkový...) - tak 3-4 lžíci, prostě podle toho, jak bude potřeba
  • můžeme přidat bylinky pro lepší chuť

Postup:

Játra a vločky rozmixujeme a dáme do mísy. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Těsto by mělo být trošku sušší než vlhčí, musí ale držet pohromadě. Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů (pro horkovzdušnou troubu). Uchováváme v ledničce (vydrží i týden) nebo v mrazáku. Tak ať chutná :-)

Pro inspiraci přidávám pár receptů z časopisu Pes - přítel člověka (11/2013)

Psí sušenky

Potřebujeme:

  • 1 kostku tvrdého tvarohu
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 vajíčko
  • 200 g mouky

Postup:

Tvaroh nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou mrkev, najemnou nasekanou petržel a vejce. Vše rozmixujeme a přidáme kukuřičnou nebo hrubou mouku. Těsto vyválíme a pečeme jako vánoční cukroví (můžeme i vykrajovat různé tvary).

Rybičková kolečka

Potřebujeme:

  • 250 g hladké mouky
  • bílek z velkého vajíčka
  • 50 g ovesných vloček
  • 3/4 konzervy rybiček v tomatě

Postup:

Těsto dobře propracujeme, aby se nelepilo. Formičkami z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka (velikost koleček přizpůsobíme velikosti našeho miláčka) a pečeme asi 10 minut při 180 stupních.

Vločkové sušenky s medem

Potřebujeme:

  • 400 g ovesných vloček
  • 150 - 200 g celozrné mouky
  • 200 g medu (tekutého)
  • 200 g másla (rozpuštěného)
  • 2 vajíčka

Postup:

Vše smícháme a utvoříme malé hrudky. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů.