Recepty
"Vincentův" pamlsek
Jedná se o můj výmysl inspirovaný mnoha recepty, kterých jsem se ale nedržela doslova. U Vincinka má obrovský úspěch :-) Snad bude chutnat i ostatním hafanům. Omlouvám se, ale nevím přesné poměry, dělám to "od oka" :-)
Potřebujeme:
- kuřecí játra - asi 200 g
- ovesné vločky - asi 2-3 hrnky (250 ml) - kupuji ve zverimexu
- 2 vajíčka
- olej (slunečnicový, řepkový...) - tak 3-4 lžíci, prostě podle toho, jak bude potřeba
- můžeme přidat bylinky pro lepší chuť
Postup:
Játra a vločky rozmixujeme a dáme do mísy. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Těsto by mělo být trošku sušší než vlhčí, musí ale držet pohromadě. Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme 15-20 minut na 180 stupňů (pro horkovzdušnou troubu). Uchováváme v ledničce (vydrží i týden) nebo v mrazáku. Tak ať chutná :-)
Pro inspiraci přidávám pár receptů z časopisu Pes - přítel člověka (11/2013)
Psí sušenky
Potřebujeme:
- 1 kostku tvrdého tvarohu
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 vajíčko
- 200 g mouky
Postup:
Tvaroh nakrájíme na kostičky, přidáme nastrouhanou mrkev, najemnou nasekanou petržel a vejce. Vše rozmixujeme a přidáme kukuřičnou nebo hrubou mouku. Těsto vyválíme a pečeme jako vánoční cukroví (můžeme i vykrajovat různé tvary).
Rybičková kolečka
Potřebujeme:
- 250 g hladké mouky
- bílek z velkého vajíčka
- 50 g ovesných vloček
- 3/4 konzervy rybiček v tomatě
Postup:
Těsto dobře propracujeme, aby se nelepilo. Formičkami z vyváleného těsta vykrajujeme kolečka (velikost koleček přizpůsobíme velikosti našeho miláčka) a pečeme asi 10 minut při 180 stupních.
Vločkové sušenky s medem
Potřebujeme:
- 400 g ovesných vloček
- 150 - 200 g celozrné mouky
- 200 g medu (tekutého)
- 200 g másla (rozpuštěného)
- 2 vajíčka
Postup:
Vše smícháme a utvoříme malé hrudky. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů.